Vores rejse til Danmark

Vores rejse til Danmark

»Tag med os på en spændende rejse fra Mongoliet til Danmark præget af familieliv og videnskabelig passion.« Sådan indleder ph.d. Battulga Munkhbat sit oplæg til aftenens foredrag.
Battulga begyndte sin karriere i Mongoliet, hvor han studerede nanovidenskab på universitetet. Senere åbnede Østrig sine døre for ham og hans hustru. Her fik Battulga mulighed for at tage sin ph.d. i nanofotonik, og her kom deres søn til verden.
Efter 4½ års ophold i Sverige flyttede parret til Danmark for at starte en ny tilværelse og Battulgas karriere som adjunkt ved DTU med sigte på at udvikle fremtidens kvantecomputere. Deres søn lærte sig hurtigt at tale dansk og begyndte i skolen, mens Battulgas hustru masede på i sit nye arbejde som kemiker.
I år fik Battulga tildelt to prestigefyldte forskningsbevillinger fra EU og Villum Fonden til udvikling af fotoniske komponenter til chip-baserede kvantecomputere.

Battulga: »Denne rejse har kun været mulig på baggrund af min elskede hustrus trofaste opbakning, vores fælles drøm om at overskride grænser og min søns uendelige kærlighed.«

Detaljer

Starter den

15. november 2023 - 19:00

Slutter den

21:00

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial