Malthe Lehrmann er uddannet ph.d. i antropologi og har fra 2015 til 2018 forsket i maskulinitet, spiritualitet og radikal social forandring i Mongoliet.
I sit oplæg vil Malthe fortælle om sit feltarbejde blandt selverklærede revolutionære i Ulaanbaatar, som søger at finde nye veje for Mongoliets fremtid – et land som de mener står uden sande værdier. I kølvandet på den kapitalistiske ressourceudvinding, den sociale og økonomiske ulighed, det har bragt med sig, samt opblomstringen af spiritualitet har især grupper blandt den unge generation i Ulaanbaatar sat sig for at skabe grobund for et mere demokratisk Mongoliet.
Med fokus på russisk eksistentiel litteratur, vestlig oplysningstænkning og aktivistisk kunst forsøger denne gruppe af revolutionære unge at skabe en ny bevidsthed, som på sigt vil skabe et nyt Mongoliet.
Fokus for oplægget vil være den unge generations revolutionære kamp for at skabe en ny mongolsk bevidsthed i spændingsfeltet mellem spiritualitet og oplysningstænkning, og hvad det kræver af ofre og har af konsekvenser at forsøge at skabe en radikal social forandring.
Starter den
6. oktober 2022 - 18:00
Slutter den
19:30